PLNĚNÉ BAGETKY - Na másle krátce orestujeme drcený česnek. Rozřízneme bagetu a středy vydlabeme. Vydlabané středy smícháme se 4 lžícemi smetany na kaši, přidáme mleté maso, sůl, pepř a na jemno nasekanou ...
Celá krůta je opařená a vykuchaná. Je vychlazená na požadovanou teplotu a zkontrolovaná veterinářem. Na požádání vám ke krůtě přidáme drůbky.
Pořádáte oslavu nebo přátelské posezení a nevíte si rady s pohoštěním? Obraťte se na nás. Rádi vám pomůžeme. Připravíme vám krůtu nebo krocana na rožeň. Maso je napuštěné směsí koření. Už za hodinu a půl můžete okrajovat. Vyzkoušejte a nebudete litovat.
Krůťata na dokrm se prodávají od stáří 6 týdnů. Krůtičky a krocánky prodáváme odděleně. Prodej probíhá 2x ročně – v květnu a v srpnu pouze přímo na farmě.
Vykrmená krůta v peří je k dostání celoročně pouze na farmě, odběr je možný kdykoli po telefonické domluvě.
Největší sval na krůtě. U dospělého krocana mohou prsa vážit až 6 kg. Je to dietní maso. Krůtí prsa jsou lékaři doporučována při různých dietách. Z krůtích prs se dá uvařit cokoli, záleží jen na vaší chuti a fantazii. Přinášíme vám několik typů na rychlý oběd nebo večeři.
Krůtí „panenka“, vnitřní část prsního svalu, velmi jemné maso, mandlička je nejlepší na grilu nebo orestovaná na pánvi, je vhodná na minutky a do směsí.
Vykostěné horní stehno, jemné a šťavnaté tmavší maso, svým charakterem připomíná telecí maso, podle vašeho přání vám připravíme plátek s kůží nebo bez kůže.
Doporučujeme vyzkoušet guláš.
Dva druhy tmavšího masa, je výborné na pečení nebo na rožeň.
Tmavé maso, z celé krůty se nejvíce hodí na pečení.
Výborné, šťavnaté, tmavé maso. Jedinou nevýhodou je, že obsahuje šlachy. Proto se špatně vykosťuje. Nejlepší je ho upéct nebo uvařit, protože pak jde maso krásně ze šlach a kostí obrat.
Používá se na:
Jemné světlé maso, hodí se na přípravu vývaru, výborné je pečené na různé způsoby, uzené, marinované a připravené na grilu.
Jemné tmavší maso, nejlepší je na přípravu vývaru, vhodný je také na pečení a na uzení. Z upečených krků můžete maso obrat a použít na přípravu českého rizota, pomazánek, atd. U nás si můžete zakoupit i vyuzené krůtí krky, které se výborně hodí k přípravě uzené polévky.
Specialita pro gurmány, je vhodný na pečení a uzení, výborný je na polévku.
Malý sval umístěný vedle páteře nad křídlem, nejjemnější světlé maso, mezi odborníky považované za nejlepší na krůtě. Připomíná krůtí prsa, je vhodný na řízečky, na minutky, do směsí.
Je to čistý ořez z kostry, výborný je na výpečky, hodí se na guláš a do různých směsí.
Naše mleté maso meleme ve stánku přímo před vámi. Mletá směs obsahuje namleté maso, které zůstane na kostře při bourání, krůtí směs, maso z křídel a stehenní plátek. Z krůtího mletého masa můžete dělat vše, na co jste zvyklí u vepřového a hovězího mletého masa. Výborná je sekaná nebo karbenátky. Výhodou je, že si vámi vytvořený karbenátek nebo sekaná uchová během pečení a smažení svoji velikost, nezmenší se na polovinu jako karbenátek z vepřového masa. Doporučujeme do směsi přidat nasekaný nebo umletý špek a strouhaný sýr, bylinky atd. U nás jsou oblíbené krůtí hamburgery. Na ně si připravíte směs jako na sekanou, která vám vydrží v lednici 2 – 3 dny. Odeberete si jenom tolik porcí, kolik jich budete připravovat. Zbytek necháte na další dny. Z masa si vytvarujete tenké placičky, které osmažíte na pánvi nebo na kontaktním grilu. Housku na hamburgery, kterou koupíte běžně v obchodech, rozpůlíte a také ji chvilku opečete. Potom vložíte placičku do housky a plníte zeleninou, sýrem, hořčicí, kečupem, podle toho, co máte vy a vaše děti rádi. Krůtí hamburgery jsou velmi jednoduché a šikovné děti si je z předem připravené směsi zvládnou udělat sami.
Je výborná na přípravu polévky.
Srdce, žaludek a játra, mohou se přidat do polévky, z žaludků je výborný guláš. Játra se dají upravit na grilu, se slaninou a s cibulí, výborné jsou na přípravu játrových knedlíčků.
10.5.2023
PRODEJ ROZKRMENÝCH KRŮŤAT
Bude probíhat v sobotu 20.5.2023 od 9:00 hod.
Cena za krůtičku 300Kč,
za krocánka 320Kč.
Těšíme se na Vás.
Kořínkovi
Copyright (c) Farma Nový dvůr
All Rights Reserved