titulek recepty

GULÁŠ Z KRŮTÍCH ŽALUDKŮ - Na oleji zpěníme cibulku a rozpustíme sladkou papriku. Žaludky nakrájíme na větší kousky, vložíme na cibuli a pod pokličkou necháme chvíli dusit. Pak podlijeme vodou, přidáme masox, pepř ...

titulek kategorie

STEHENNÍ PLÁTEK NA PIVĚ


Příprava:

Postup: Cibuli a česnek nakrájejte na čtvrtky. Maso rozdělte na menší plátky, osolte a opepřete. Připravené maso dejte do pekáčku těsně vedle sebe tak, aby bylo celé dno zakryté. Na maso dejte připravenou cibuli a česnek a vše překryjte plátky slaniny. Mírně podlijte pivem. Pečte pod pokličkou při teplotě 180°C. Aby mělo maso zlatavý nádech, odstraňte ke konci pečení pokličku. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb.

KRŮTÍ KŘÍDLA NA PEPŘI


Příprava:

Postup: Krůtí křídla osolíme, důkladně opepříme a dáme do pekáčku. Poklademe plátky másla a mírně podlijeme vodou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme se šťouchanými bramborami a kompotem nebo salátem.

DIVOKÉ KRŮTÍ PALIČKY


Příprava:

Postup: Maso omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Kůži na více místech nařízneme a vsuneme do ní jehličky rozmarýny. Stehna potřeme olejem, posypeme provensálskými bylinkami a necháme odležet v chladu 2 hodiny. Oloupané cibule nakrájené na půlkolečka a hranolky slaniny rozložíme na dno pekáčku. Navrch položíme stehna. Přidáme bobkový list a zakryté pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 minut. Podlijeme vývarem smíchaným s vínem a zakryté pečeme dalších 55 minut. Během pečení maso pravidelně přeléváme výpekem. Stehna odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200°C a dopékáme ještě 10 – 15 minut. Hotové maso rozdělíme na porce a přidáme vypečenou šťávu s cibulí.

KRŮTÍ VÝVAR


Příprava:

Postup: Maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo maso úplně ponořené. Vše pomalu přivedeme k varu. Zatím si připravíme zeleninu, kterou oloupeme a rozkrojíme na půlky. Vše přidáme do hrnce spolu s kořením. Mírně osolíme. Důležité je, aby vývar jen pozvolna probublával při malé teplotě. Občas z něj sebereme sraženou bílkovinu a nečistoty. Občas do něj dolijeme teplou vodu. Všechny suroviny by měly zůstat během varu ponořené. Mírně vaříme 3 – 4 hodiny. Když je vývar hotový a maso měkké, přecedíme ho přes jemný cedník nebo plátno. Maso, zeleninu a koření dáme stranou pro další použití. Vývar můžeme ihned použít nebo zamrazit pro další využití.

KRŮTÍ POLÉVKA


Příprava:

Postup:Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky a dáme vařit do vývaru. Když je zelenina měkká, hrnec odstavíme. Do polévky můžeme přidat maso z vývaru. Podáváme s domácími nudlemi, rýží, atd. podle vlastní chuti a nasekanou petrželkou.

PLNĚNÉ BAGETKY


Příprava:

Postup: Na másle krátce orestujeme drcený česnek. Rozřízneme bagetu a středy vydlabeme. Vydlabané středy smícháme se 4 lžícemi smetany na kaši, přidáme mleté maso, sůl, pepř a na jemno nasekanou jarní cibulku. Orestovaným česnekem vytřeme vnitřek bagety a naplníme směsí masa (hodně do stran – maso se při pečení scvrkne). Pečeme na 200°C asi 15 minut. Bagety vyndáme z trouby a střídavě na ně klademe na plátky nakrájené rajče, mozarellu a lístky bazalky a celé zakápneme olivovým olejem. Vše dáme na 10 minut ještě zapéct do trouby. Doporučujeme – výborné!

KRŮTÍ JÁTRA V ANGLICKÉ SLANINĚ


Příprava:

Postup: Krůtí játra důkladně omyjeme, nakrájíme na menší kousky, opepříme. Každý kousek obalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme párátkem. Na velké pánvi zahřejeme větší množství oleje, přidáme oloupaný česnek, tymián a obalená játra na nízkém plameni osmažíme. Hotová játra osolíme a podáváme jako malé občerstvení nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.

GULÁŠ Z KRŮTÍCH ŽALUDKŮ


Příprava:

Postup: Na oleji zpěníme cibulku a rozpustíme sladkou papriku. Žaludky nakrájíme na větší kousky, vložíme na cibuli a pod pokličkou necháme chvíli dusit. Pak podlijeme vodou, přidáme masox, pepř a dusíme do změknutí. Ke konci šťávu zasmahneme moukou, přidáme trochu worcesteru, případně přisolíme a několik minut povaříme. Podáváme s pečivem.

KRŮTÍ STEHNA NA CIBULI


Příprava:

Postup: Zahřejte troubu na 200°C. Olej zahřejte na vysokém plameni v kastrolu vhodném do trouby či v pekáči. Vložte stehna a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to tři až čtyři minuty z každé strany. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Plamen trochu stáhněte, na olej vhoďte cibuli a opékejte ji asi deset minut, aby začala karamelizovat. Přidejte česnek a ještě minutu míchejte, pak do nádoby vlijte vodu i rajčata a vhoďte bobkové listy. Vložte maso, osolte, opepřete a pokryjte tymiánem. Přiklopte poklicí a vložte do trouby. Duste třicet až pětačtyřicet minut při 220/200°C, pak zmítněte teplotu na 180/160°C a pečte ještě hodinu až hodinu a půl, podle velikosti masa. Zhruba dvacet až třicet minut před plánovaným koncem pečení nádobu odklopte a maso přelijte vypečenou šťávou. Podávejte s krutony, čerstvým pečivem, rýží či bramborovou kaší. Druhý den je ještě lepší.

STEHENNÍ PLÁTEK NA PIVĚ

Příprava:

Postup: Cibuli a česnek nakrájejte na čtvrtky. Maso rozdělte na menší plátky, osolte a opepřete. Připravené maso dejte do pekáčku těsně vedle sebe tak, aby bylo celé dno zakryté. Na maso dejte připravenou cibuli a česnek a vše překryjte plátky slaniny. Mírně podlijte pivem. Pečte pod pokličkou při teplotě 180°C. Aby mělo maso zlatavý nádech, odstraňte ke konci pečení pokličku. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb.

23.4.2018
Prodej rozkrmených krůťat bude probíhat 25.4. od 16-17hod a 1.5. od 9-11hod.

29.1.2018
Zahajujeme sezónu farmářských trhů 2018. Těšíme se na vás:

Copyright (c) Farma Nový dvůr
All Rights Reserved