titulek recepty

KRŮTÍ JÁTRA V ANGLICKÉ SLANINĚ - Krůtí játra důkladně omyjeme, nakrájíme na menší kousky, opepříme. Každý kousek obalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme párátkem. Na velké pánvi zahřejeme větší množství ...

titulek kategorie

STEHENNÍ PLÁTEK NA PIVĚ


Příprava:

Postup: Cibuli a česnek nakrájejte na čtvrtky. Maso rozdělte na menší plátky, osolte a opepřete. Připravené maso dejte do pekáčku těsně vedle sebe tak, aby bylo celé dno zakryté. Na maso dejte připravenou cibuli a česnek a vše překryjte plátky slaniny. Mírně podlijte pivem. Pečte pod pokličkou při teplotě 180°C. Aby mělo maso zlatavý nádech, odstraňte ke konci pečení pokličku. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb.

KRŮTÍ KŘÍDLA NA PEPŘI


Příprava:

Postup: Krůtí křídla osolíme, důkladně opepříme a dáme do pekáčku. Poklademe plátky másla a mírně podlijeme vodou. Pečeme v mírně vyhřáté troubě. Podáváme se šťouchanými bramborami a kompotem nebo salátem.

DIVOKÉ KRŮTÍ PALIČKY


Příprava:

Postup: Maso omyjeme, osušíme a osolíme a opepříme. Kůži na více místech nařízneme a vsuneme do ní jehličky rozmarýny. Stehna potřeme olejem, posypeme provensálskými bylinkami a necháme odležet v chladu 2 hodiny. Oloupané cibule nakrájené na půlkolečka a hranolky slaniny rozložíme na dno pekáčku. Navrch položíme stehna. Přidáme bobkový list a zakryté pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20 minut. Podlijeme vývarem smíchaným s vínem a zakryté pečeme dalších 55 minut. Během pečení maso pravidelně přeléváme výpekem. Stehna odkryjeme, teplotu zvýšíme na 200°C a dopékáme ještě 10 – 15 minut. Hotové maso rozdělíme na porce a přidáme vypečenou šťávu s cibulí.

KRŮTÍ VÝVAR


Příprava:

Postup: Maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou tak, aby bylo maso úplně ponořené. Vše pomalu přivedeme k varu. Zatím si připravíme zeleninu, kterou oloupeme a rozkrojíme na půlky. Vše přidáme do hrnce spolu s kořením. Mírně osolíme. Důležité je, aby vývar jen pozvolna probublával při malé teplotě. Občas z něj sebereme sraženou bílkovinu a nečistoty. Občas do něj dolijeme teplou vodu. Všechny suroviny by měly zůstat během varu ponořené. Mírně vaříme 3 – 4 hodiny. Když je vývar hotový a maso měkké, přecedíme ho přes jemný cedník nebo plátno. Maso, zeleninu a koření dáme stranou pro další použití. Vývar můžeme ihned použít nebo zamrazit pro další využití.

KRŮTÍ POLÉVKA


Příprava:

Postup:Zeleninu očistíme a nakrájíme na malé kostičky nebo nudličky a dáme vařit do vývaru. Když je zelenina měkká, hrnec odstavíme. Do polévky můžeme přidat maso z vývaru. Podáváme s domácími nudlemi, rýží, atd. podle vlastní chuti a nasekanou petrželkou.

PLNĚNÉ BAGETKY


Příprava:

Postup: Na másle krátce orestujeme drcený česnek. Rozřízneme bagetu a středy vydlabeme. Vydlabané středy smícháme se 4 lžícemi smetany na kaši, přidáme mleté maso, sůl, pepř a na jemno nasekanou jarní cibulku. Orestovaným česnekem vytřeme vnitřek bagety a naplníme směsí masa (hodně do stran – maso se při pečení scvrkne). Pečeme na 200°C asi 15 minut. Bagety vyndáme z trouby a střídavě na ně klademe na plátky nakrájené rajče, mozarellu a lístky bazalky a celé zakápneme olivovým olejem. Vše dáme na 10 minut ještě zapéct do trouby. Doporučujeme – výborné!

KRŮTÍ JÁTRA V ANGLICKÉ SLANINĚ


Příprava:

Postup: Krůtí játra důkladně omyjeme, nakrájíme na menší kousky, opepříme. Každý kousek obalíme do plátku anglické slaniny a propíchneme párátkem. Na velké pánvi zahřejeme větší množství oleje, přidáme oloupaný česnek, tymián a obalená játra na nízkém plameni osmažíme. Hotová játra osolíme a podáváme jako malé občerstvení nebo s bramborovou kaší jako hlavní jídlo.

GULÁŠ Z KRŮTÍCH ŽALUDKŮ


Příprava:

Postup: Na oleji zpěníme cibulku a rozpustíme sladkou papriku. Žaludky nakrájíme na větší kousky, vložíme na cibuli a pod pokličkou necháme chvíli dusit. Pak podlijeme vodou, přidáme masox, pepř a dusíme do změknutí. Ke konci šťávu zasmahneme moukou, přidáme trochu worcesteru, případně přisolíme a několik minut povaříme. Podáváme s pečivem.

KRŮTÍ STEHNA NA CIBULI


Příprava:

Postup: Zahřejte troubu na 200°C. Olej zahřejte na vysokém plameni v kastrolu vhodném do trouby či v pekáči. Vložte stehna a opečte je ze všech stran dohněda; trvá to tři až čtyři minuty z každé strany. Pak maso vyjměte a dejte stranou. Plamen trochu stáhněte, na olej vhoďte cibuli a opékejte ji asi deset minut, aby začala karamelizovat. Přidejte česnek a ještě minutu míchejte, pak do nádoby vlijte vodu i rajčata a vhoďte bobkové listy. Vložte maso, osolte, opepřete a pokryjte tymiánem. Přiklopte poklicí a vložte do trouby. Duste třicet až pětačtyřicet minut při 220/200°C, pak zmítněte teplotu na 180/160°C a pečte ještě hodinu až hodinu a půl, podle velikosti masa. Zhruba dvacet až třicet minut před plánovaným koncem pečení nádobu odklopte a maso přelijte vypečenou šťávou. Podávejte s krutony, čerstvým pečivem, rýží či bramborovou kaší. Druhý den je ještě lepší.

STEHENNÍ PLÁTEK NA PIVĚ

Příprava:

Postup: Cibuli a česnek nakrájejte na čtvrtky. Maso rozdělte na menší plátky, osolte a opepřete. Připravené maso dejte do pekáčku těsně vedle sebe tak, aby bylo celé dno zakryté. Na maso dejte připravenou cibuli a česnek a vše překryjte plátky slaniny. Mírně podlijte pivem. Pečte pod pokličkou při teplotě 180°C. Aby mělo maso zlatavý nádech, odstraňte ke konci pečení pokličku. Jako příloha je nejlepší čerstvý chléb.

3.2.2021
ZAČÁTEK SEZÓNY 2021

Farmářské trhy jsou prozatím ZRUŠENY.

OD 4. ÚNORA VÁS BUDEME NAVŠTĚVOVAT:

Prosíme vás o dodržování pravidel bezpečného prodeje.

Bližší informace na telefonu 777083325.

TĚŠÍME SE NA VÁS!

Kořínkovi

Copyright (c) Farma Nový dvůr
All Rights Reserved